Om Ekhagskyrkan

Ekhagskyrkan är en distriktskyrka i Kristina-Ljungarums församling. Sedan 60-talet har det funnits en kyrka på Ekhagen, men den nuvarande invigdes 1996. Ekhagskyrkan ligger mitt i centrum på Ekhagen; mitt emellan busspendlarna, mataffären och skolan. Kyrkan inbjuder till många möten för de 4000 människor som bor här.

Redan i början av 1960-talet när Ekhagen var ett nybyggarområde var Svenska Kyrkan på plats i en källare på Stockrosgatan. Där hölls gudstjänster, söndagsskola och vardagsarbete.

1968 kunde församlingen vandra de få stegen till centrum där en s.k. vandringskyrka kunde invigas. Den skulle tjäna några år medan beslutet om en permanent kyrka togs. Detta beslut kom att dröja till oktober 1994. Vandringskyrkan plockades ner i sektioner under sommaren 1995 och  transporterades till två platser i Vitryssland där den fortfarande är i bruk. Den gudstjänstfirande församlingen vandrade tvärs över området till  Bondbergsskolan som för tillfället stod tom. Där fortgick kyrkans verksamhet under hela byggnadstiden.

Den 12 maj 1996 samlades folk utanför Bondbergsskolan för att i högtidlig  procession med alla kyrkans föremål och med dåvarande Växjöbiskopen Anders Wejryd vandra till den nybyggda Ekhagskyrkan. Det var en högtidsdag som samlade över 400 intresserade.

Här kan du läsa mer om Ekhagskyrkan

Vill du boka dop eller vigsel?

Kontakta distriktspräst Erik Dreier
tfn 036-31 35 61

Kyrkan rymmer ca 60 personer, går att öppna upp så att 200 får plats.
Lokal finns att låna för privat bruk.

Kyrka och församlingslokal är handikapp- och rullstolsanpassad.